Dátum: 2024 február 27. (kedd) | Ákos, Bátor

hírek

Gyerektábor Újpesten

Nem is akárhogyan, olasz módra csoportot alapítottak, s a Mini Ultras Újpest a legfiatalabb társulás a labdarúgó-NB I-ben. Tagjai drapériákkal, sálakkal, „ultraszerelésben" vonulnak ki a találkozókra, s ugyanúgy drukkolnak, mint idősebb társaik.

– Betartjuk a szabályokat, helytállunk a szurkolásban. A magyar futballszövetség intézkedései, például a kötelező regisztráció miatt tavasszal nincs hangos buzdítás Újpesten, így mi is csak csendben nézzük a meccseket – árulta el Bednárik Levente (13), a csoport vezetője. – Hét éve együtt focizunk a fiúkkal, s 2010-ben alapítottuk meg a csoportunkat. A hazai találkozókon körülbelül tizen vagyunk, de idegenbe is elkísérjük ketten-hárman a csapatot. A többi csoporttal elfogadtattuk magunkat, ismernek minket, nekem is van több 16 éves barátom a kapu mögötti táborban.

Levente elárulta, hogy interneten tartják a kapcsolatot a riválisokkal. Nemrég Videoton-szimpatizánsok hívták ki őket úgynevezett ustawkára, ahol egyenlő létszám és lefektetett szabályok mellett verekedhettek volna egymás ellen.

– Egyelőre nem mentünk bele, talán két-három év múlva. A pirotechnikát sem visszük be a stadionba, zászlókkal, sálakkal és a hangunkkal szurkolunk. Baj nem érhet bennünket, ráadásul a szüleink is ott vannak velünk, távolról figyelnek ránk – árulta el a drukker.

A fiatalok azt szeretnék, ha a jövőben tovább fejlődne a csoportjuk.
– Ha felnövünk, akkor majd átmegyünk máshova. A Mini Ultras mindig is a gyerekeké marad, hiszem, hogy lesz utánpótlás. Én focizni szeretnék, remélem, hogy egyszer bekerülök az újpesti nagycsapatba. Ám szerepeljek akár máshol is, szabadidőmben biztosan a lelátón szorítok majd a lila-fehér sikerekért – fogadta meg Levente. 

(Forrás: Blikk)

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41