Dátum: 2023 február 6. (hétfő) | Dorottya, Dóra

hírek

U11-ES NEMZETKÖZI TORNÁNAK ADTUNK OTTHONT

I. UTE Nemzetközi Torna az U11-es korosztályban!

Az U9-es és az U10-es korosztály remekül sikerült decemberi tornája után, az új év első hétvégéjén az U11-es korú gyermekeknek is megrendezésre került az I. UTE International Cup. A színvonalas rendezvénynek akadémiánk röplabda csarnoka adott otthont.

Az esemény fényét emelte, hogy a mérkőzések mellett a gyerekek különböző ügyességi, kihívást jelentő programokon is részt vehettek. Ilyen plusz volt például a lövő erősség mérés vagy az összes gyermek részvételével zajló deka verseny is. A labdarúgók mellett a szurkolótáborok is összemérhették erejüket, a leghangosabb társaság pedig díjazva is lett.

A mezőnyt 6 csapat alkotta. Határon túlról érkezett hozzánk a Marosvásárhely együttese, mellettük pedig az Ikarus BSE, a MOL Videoton, a Gyulai SC és a VS Dunakeszi voltak az ellenfelek. 

Csapatunk a csoportmérkőzések során három győzelmet aratott, emellett pedig kétszer játszott döntetlent. Ez a kiváló eredménysor a döntőben való szereplésre jogosított fel minket. A kupagyőzelem izgalmas végjátékban dőlt el, a rendes játékidő letelte után sem tudtak dűlőre jutni a felek, így büntetőpárbaj következett. Itt is csak a hatodik rúgó tudta döntésre vinni a mérkőzést, sajnos nem a mi javunkra. Azonban a gyönyörűen csillogó ezüstérem mellé egyéni díjak is párosultak. Berta Ádám bekerült a torna válogatottjába, Hedvat Nimród a deka versenyt nyerte meg, a nagyszerűen szurkoló szüleink, szimpatizánsaink pedig a legjobb szurkolótábor díját nyerték el.

Kiss Zoltán értékelése: "Nagyon örülök, és büszke vagyok a srácokra! Egy izgalmas, élményekkel gazdag focikupán vagyunk túl. Jó érzés volt hazai környezetben, nemzetközi teremtornán szerepelni. Az első meccseink kiválóan sikerültek. Változatos támadásokat vezettünk és szép gólokat szereztünk. Az utolsó három mérkőzésünk kiélezett küzdelmet hozott. Döntetlenek sorozata végén, a döntőben büntetőpárbajjal fejeztük be a napot. Bár ezüstérmet akasztottak a nyakunkba, igazi bajnoknak érezhettük magunkat. A támogató közeg, sok bíztatás és elismerés miatt a fiúk élményekkel gazdagabban térhettek haza."

Hajrá Lilák! Hajrá UTE! 

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41