Dátum: 2024 május 19. (vasárnap) | Ivó, Milán

hírek

NEMZETKÖZI TORNÁN AZ U12-ES CSAPAT

U12-es csapatunk rangos nemzetközi tornán vitézkedett!

2012-es születésű labdarúgóink október 20-22 között a neves Budapest Youth Cup-on szerepeltek. A 37 csapatos, 3 napos rendezvényen olasz, holland, román, szlovák, ukrán, osztrák, horvát, lengyel és magyar nagy múltú csapatok mérték össze a tudásukat. 

Csapatunk az első napon egy 6 fős csoportba került, ahol a Juventus FC-vel, az MTK-val, a Sepsi OSK-val, a CFT Academy-vel és a Partium Akadémiával játszottak. A fiúk a kiegyenlített csoportban a harmadik helyet szerezték meg, így a következő két napon az "Európa ligában szerepelhettek". A csoport első két helyezettje a "Bajnokok Ligájába", a harmadik és negyedik az "Európa Ligába", az ötödik és hatodik helyezett pedig a "Konferencia Ligába" kvalifikálta magát.

Az Európa Liga küzdelmeiben 11 mérkőzést játszottak gyermekeink. Itt is végig kiélezett összecsapásokat vívtunk, ahol szoros eredmények születtek, szinte mindig egy-egy gól döntött a győztes kilétét illetően. Focistáink a nagyon erős tornán végül a középmezőnyben a 20. helyen végeztek. Csapatunk a kupa során 5 győzelmet szerzett, 3-szor játszott döntetlent és 7 vereséget szenvedett.

Varga Szilveszter értékelése: "Egy nagyon színvonalas három napos tornán vettünk részt, amelyen 16 mérkőzésen összesen 320 percet játszottunk. Minden összecsapás kiélezett volt, nem volt egy olyan találkozó sem, ami "sima" kimenetelű lett volna. Rengeteg jó csapattal találkoztunk, többek között a Juventus, a Feyenoord, a CSKA Sofia és számos szlovák és román első osztályú csapat ellen mérkőzhettünk meg. A torna rendkívül fejlesztő volt és számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek, ami egy életre elkísérheti őket. A srácokat mindenképp dicséret illeti, mert mindegyik meccsbe nagyszerű győztes mentalitással és az alapelveinket betartva mentek bele. Említést érdemel a szülői brigádunk is, mert óriási futball hangulatot teremtettek a pálya szélén. Minden mérkőzésen alaposan kitettek magukért!

Hajrá Lilák, Hajrá UTE!

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41