Dátum: 2024 február 27. (kedd) | Ákos, Bátor

hírek

FELAVATTUK TÖRŐ SÍREMLÉKÉT

A síremlékavatón Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője méltatta a tavaly elhunyt legendáns újpesti játékost, majd dr. Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója idézte fel "Kese" emlékét, Dunai Ede Törőcsik Andrásról szóló életrajzi műve segítségével.

 

Tahon Róbert Mészöly Géza

 

A 2022. július 9-én elhunyt labdarúgónk síremlékét a Megyeri úti temetőben avattuk fel, amelynek felállításához Törőcsik András családjának anyagi segítséget nyújtott az MLSZ mellett az Újpesti önkormányzat, az UTE és az Újpest FC is.

 

Az síremléket a család felkérésére Kéry Bálint Bence képzőművész-szobrász tervezte. A művész még látta játszani Törőt, akinek egyéniségét próbálta gránitba öltve visszaadni.

 

„A polírozott sík felületen egy matt félgömb utal a sportágra, a labda alakot a félgömb test és a visszatükröződés adja" – mondta a művész a Nemzeti Sportnak.

 

IMG_3790

 

Szintén a szobrász ötlete volt, hogy a síremlék középső oszlopa éppen 172 centiméteres legyen, ami megegyezik a néhái kiváló labdarúgó testmagasságával. Törőcsik Éva, elhunyt játékosunk nővére szerint, a Megyeri úton felállított síremlék méltó emléket állít öccsének, mert "letisztult, elegáns és nem hivalkodó".

 

Tahon Róbert 3787

 

A kedden napközben tartott avatón klubunk nevében Őze István klubigazgató és dr. Tahon Róbert jogi igazgató koszorúzta meg Törő síremlékét. Az eseményen a család és az emlékmű állítói mellett részt vettek a korábbi újpesti és válogatott labdarúgók, edzők, valamint a barátok és tisztelők is.

 

 

 

#hajrálilák

 

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41