Dátum: 2023 február 6. (hétfő) | Dorottya, Dóra

hírek

DOBOGÓN VÉGEZTEK IFJÚ TEHETSÉGEINK

I. UTE Nemzetközi Torna az U10-es korosztályban!

A téli szünet előtti utolsó hétvégén került megrendezésre az I. UTE International Cup az U10-es korosztályban. Az igazán nívós rendezvénynek akadémiánk röplabda csarnoka adott otthont. 

Az esemény fényét emelte, hogy a mérkőzések mellett a gyerekek különböző ügyességi, kihívást jelentő programokon is részt vehettek. Ilyen plusz volt például a lövő erősség mérés vagy az összes gyermek részvételével zajló deka verseny is. A kisfocisták mellett a szurkolótáborok is összemérhették erejüket, a leghangosabb társaság pedig díjazva is lett.

A mezőnyt 6 csapat alkotta. Határon túlról érkezett hozzánk a CFK Nitra és a DAC együttese, mellettük pedig még az Olasz Focisuli, a MOL Videoton és a II. kerületi UFC voltak az ellenfelek. 

U10-es csapatunk a csoportmérkőzések során három győzelmet aratott, egyszer játszott döntetlent, valamint egy vereséget szenvedett. Ez az eredménysor a bronzmérkőzésen való szereplésre jogosított fel minket. A harmadik helyet izgalmas végjátékban, a büntetőpárbajt megnyerve sikerült megszereznünk a DAC ellen. A szépen csillogó bronz mellett nagy eredmény, hogy két játékosunk is bekerült a torna válogatottjába. Kalinics Sándor mezőnyjátékosként, Csáky Noel pedig kapus poszton. Az újpesti szülőkre is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a sportszerű, lelkes, nagyszerű buzdításuk eredményeképpen itthon tudtuk tartani a legjobb szurkolótábor díját is.

Szarvas Ákos értékelése: "Boldogok vagyunk, hiszen egy szép érmet sikerült tennünk a karácsonyfa alá. A gyerekek az egész napos teljesítményük alapján abszolút rászolgáltak erre a bronzra. Mindvégig kiegyensúlyozott, magabiztos játék jellemzett minket és ha a helyzetkihasználásunk eredményesebb tudott volna lenni, akkor még előrébb is végezhettünk volna. Köszönjük a szülőknek a nagyszerű szurkolást, büszkeséggel hallgattuk a lelkes és sportszerű buzdításukat! Mindenkinek jó pihenést kívánunk, jövőre innen folytatjuk!

Hajrá Lilák! Hajrá UTE! 

Forrás: UTE Labdarúgó Akadémia

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41