Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

VÉGSŐ NYUGALOMRA HELYEZTÉK TÓTH JÓZSEFET

“A Megyeri úti temetőben helyezték végső nyugalomra Tóth Józsefet, az Újpest korábbi legendás játékosát. Tóth József augusztus 11-én, 70 éves korában hunyt el. A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök, Dunai Antal, Csiki Károly és Sipos Jenő szóvivő búcsúzott az egykori kiválóságtól, utóbbi gyászbeszédében felidézte a legendás futballista sikerekben gazdag pályafutását. A korábbi játékostársak nevében Bodnár István érzelmes hangú beszédben búcsúzott Tóth "Jokkától". 

Tóth József a korszak egyik kiemelkedő labdarúgójaként Pécsen 132, Újpesten kilenc év alatt 263 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A fővárosi klubnál kétszer lett magyar bajnok és kétszer hódította el a Magyar Népköztársasági Kupát a csapattal, igazi közönségkedvenccé vált. 1984-ben az MTK-VM-hez szerződött, itt két év alatt ötvenhat mérkőzésen játszott. Pályafutását a finn IF Kraft együttesében fejezte be.

A válogatottban 56 alkalommal szerepelt, többek között az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon. Egyetlen válogatottbeli gólját éppen az utóbbi tornán szerezte, a Salvador elleni 10-1-es győzelem alkalmával.

Nyugodék békében, emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41