Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

Székelyföldön zártuk a 2018-2019-es szezont

Székelyföldön zártuk a 2018-2019-es szezont, minden korosztályunk a dobogó második fokán végzett!

A már hagyományosnak nevezhető székelyföldi labdarúgó tornán immár negyedik alkalommal találkozhattak a meghívott csapatok, hogy ismét egy jó hangulatú rendezvényen mérhessék össze erejüket és a labdarúgás mellett a pályán kívül is közös élményekkel gazdagodhassanak. A csoportmérkőzések során mindenki játszott mindenkivel, majd az összegyűjtött pontok alapján alakult ki a helyosztók beosztása, ahol ezüstérmet szereztek csapataink.

Az egy hét eseményeit csapataink kísérő edzői foglalták össze:

2005-2006: Kovács Kristóf

" Az első naptól kezdve eredményes játékot mutattunk be, és a játékunk képe is napra-napra impozánsabb, és dinamikusabb lett. A csoportmérkőzések eredményei és a mutatott játékunk alapján megérdemelten kerültünk a döntőbe, ahol azzal az FK Csíkszeredával találkoztunk, aki csak tőlünk kapott ki, sőt egyáltalán csak tőlünk kapott gólt a torna korábbi 4 napján. A döntő képe ugyan az volt, mint a korábbi csoportmérkőzésünké. Beszorítottuk az ellenfelünket a saját térfelére, végig mi domináltunk, a gyerekek hatalmas energiákat mozgattak meg és végig koncentráltak voltak, a vezető gólunk végig a levegőben a lógott, azonban sajnos nem sikerült feltörnünk az ellenfelünk masszív védekezését. A mérkőzés vége előtt nem sokkal, a semmiből talált egy ránk nézve szerencsétlen gólt a Csíkszereda, mellyel megnyerték a tornát. Sajnos nem sikerült elhoznunk a legfényesebb érmet, azonban összességében büszke vagyok a fiúkra, mivel a játékunk napról-napra javult és a torna nagy részében rendkívül domináns stílusban fociztunk.
Ebben a korosztályban a torna gólkirálya Ilyés Bence lett 10 találattal, míg a csapatunkból Köves Balázst választották a legjobb játékosnak.
A labdarúgás mellett a szervezők és mi is próbáltuk minél jobban bemutatni a gyerekeknek Székelyföldet. Ellátogattunk a Tusnádfürdői termálfürdőbe és a Szent Anna tóhoz is.
Szereplésünket a kényelmes, nyugodt szállás és a minőségi étkezés is nagyban segítette. 
A szervezők és az ott élő emberek végig barátságosak, segítőkészek voltak velünk, a gyerekek sok élménnyel gazdagodva térhettek haza Erdélyből."

2007-2008: Blaumann János, Szilvási László

"A vasárnapi utazást követően, a hétfői nappal vette kezdetét a torna, első mérkőzésünkön a Csepel Utánpótlás SE csapatával szemben arattunk egy nagy gólarányú győzelmet. A keddi napon a Sepsi OSK csaptával játszottunk egy igen éles, fordulatos mérkőzést, amelyet nagy küzdelemben végül egy gól előnnyel tudtunk megnyerni, majd a szintén jó játékerőt képviselő FK Csíkszereda csapatával szemben sikerült egy fontos mérkőzésen diadalmaskodnunk. 
A következő játéknapon az FC Székelyudvarhely csapatával csaptunk össze, egy kiélezett mérkőzésen szenvedtünk vereséget, ezt követően azonban tudtunk javítani, a Pestszentimre SK csapatával játszott mérkőzésünket magabiztos győzelemmel abszolváltuk. A körmérkőzések utolsó fordulójára csütörtökön került sor, ekkor mindkét mérkőzésünkön sikerrel vettük az akadályt, és a Kézdivásárhely KSE, valamint a Videoton FCF Baráti Kör csapatait legyőzve készülhettünk a pénteki fináléra. A döntő mérkőzésen ismételten az FC Székelyudvarhely csapatával találkoztunk, egy motivált és célratörőbb futballt produkáló ellenféllel szemben végül alulmaradtunk, így az eredményhirdetéskor ezüstérem került a játékosok nyakába. 
A csapat eredményessége mellett, a jó egyéni teljesítményekben sem volt hiány, hiszen a korosztály legjobb játékosának járó díjat Mukai Yukumo vehette át, a csapat legjobb teljesítményének pedig Vincze Domonkos játékát ítélte a szakmai stáb.
Bár a tornagyőzelmet sajnos nem sikerült megszereznünk, azt gondolom hogy mind játékban, mind hozzáállásban sikerült méltó módon képviselnünk az egyesületet, hiszen többnyire látványos és gólgazdag mérkőzéseket vívtunk, több esetben is sikerült hátrányból fordítanunk, és a természetesen előforduló, javítható hibák elemzésének kivételével, nem fogalmazhatunk meg kritikát a csapat teljesítményével kapcsolatban. A tornán részt vevő keret játékosainak gratulálunk a teljesítményükhöz és az elért eredményhez!
A pályán zajló küzdelmek mellett, lehetőségünk nyílt különböző szabadidős programokon is részt venni, így a tusnádfürdői wellness központ medencéit épp úgy felkerestük, mint a Szent-Anna tavat, találkozhattunk medvékkel is, és futballozhattunk együtt új arcokkal a csapatok számára szervezett közös bográcsozás alkalmával. Egyszóval úgy gondoljuk, hogy egy minden szempontból jól sikerült programmal zárhattuk a szezont és a nyári pihenőt követően motiváltan állhatunk az új idény kihívásai elé!"

2009-2010: Ferencz Ákos, Boros Dávid

"Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy játékosaink egy ilyen remek tornán szerezhettek új tapasztalatokat. Ezúton köszönjük a székely embereknek a pazar vendéglátást és szervezést, reméljük lesz alkalmunk viszonozni is. Amellett, hogy gyerekek mindvégig roppant jól érezték magukat, a mérkőzéseken is úgy játszottak, ahogy azt a szívük feletti címer megköveteli. A döntőig mind játékban, mind eredményben jobbak voltunk ellenfeleinknél, akik kivétel nélkül sportszerűen játszottak. A döntőben a Csíkszereda határozottabb volt a minősített zónákban, így megérdemelten nyert 4-3-ra, gratulálunk nekik. Nagyon felemelő érzés volt együtt énekelni a gyerekekkel a Magyar és Székely Himnuszt, remélem a következő generációknak is megadatik majd ez az élmény a labdarúgáson keresztül.

Hajrá Magyarország, hajrá UTE, hajrá Székelyföld!"

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41