Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Olasz szakmai igazgató a labdarúgó utánpótlásnál

Idén január 15-én csatlakozott az UTE Labdarúgás Utánpótlás Szakosztályához Paolo Rodolfi. Az 55 éves olasz szakember tizenhét éve foglalkozik fiatalokkal. Dolgozott a Reggio Emilia, a Parma és a Verona együttesénél is.

Az alábbi interjúban szakmai igazgatónk elmondja, mi ösztönözte arra, hogy elvállalja a feladatot, mik a jövőbeli tervei, illetve hogy miként vélekedik a magyar labdarúgásról manapság.

Az első benyomásaim nagyon jók voltak – kezdte Paolo Rodolfi. Egy nagyon jól felépített és szervezett klubot ismertem meg az ÚTE-ban. Azért is vállaltam el a munkát, mert tavaly november már részt vettem egy bemutató edzésen, és az ott látottak meggyőztek arról, hogy megfelelő alapokkal rendelkezik a klub, amiből nagy sikerek lehet elérni a jövőben.

Már a megérkezésemkor belevetettem magamat a munkába. A veronai edzőtábor előtt és után is sikerült beszélnem az összes korosztályos edzővel, illetve a helyszínen is megtekintettünk egy-két felkészülési mérkőzést. Nagyon pozitív benyomást tettek rám. Jó a hozzáállásuk és tetszik, hogy nyitottak az új dolgokra. Folyamatosan arra törekednek, hogy fejlesszék a tudásukat ezzel is még jobban nyitottabbá váljanak az új edzésmódszerek megismerésére.

Az nagyon pozitív, hogy - mint már említettem - az egyesület felépítése és szervezettsége nagyszerű, a szakosztályban részt vevő összes emberek munkája nagyon példaértékű. Ami a másik oldalt illeti – és ez nemcsak itt fordul elő, hanem szinte a világ összes klubjánál probléma - a pályán mutatott teljesítmény és az eredmény nem mindig párosul egymással. Ezen még dolgozni kell. Úgy látom, hogy a megfelelő munkával itt is nagyon nagy eredményeket lehet elérni a jövőben, már csak azért is, mert Magyarország régebben a labdarúgásban sokkal jobb teljesítményt nyújtott és reményeim szerint vissza lehet térni arra az útra.

A tapasztalataim azt mondatják velem, hogy az utánpótlás nevelés egy középhosszútávú folyamat. Olaszországban is sok év munkája kellett ahhoz, hogy olyan focistákat neveljenek ki a klubok, akik hazai illetve nemzetközi szinten is eredményeket tudnak felmutatni. Vegyük csak a Parma-t vagy az Atalantát, ahol 3-5 év alatt tudták kialakítani azt a munkafolyamatot az utánpótlásra támaszkodva, amit hosszú éveken át követve meghozta a gyümölcsét. Persze az olyan csapatoknál, akik eredményorientáltak előfordul, hogy az utánpótlásból kevesebben érkeznek az első csapatba, mert inkább más klubokból igazolnak olyan játékosokat, akik azonnal bevethetőek. A legfontosabb most az, hogy egy olyan bázist hozzunk létre, ahol minél több jó játékost tudunk kinevelni, akik vagy az Újpest első csapatában, vagy egy erősebb bajnokságban azonnal pályára tudnak lépni.

Forrás: www.utelabdarugas.hu

 

 

 

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41