Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Nagy nap a Megyeri úton!

Az Esélyteremtési Intézkedési Program (EIP) keretein belül egy újabb, reményeink szerint hagyományteremtő sportaktivitást ajándékoztunk közel kétszáz ellátottunk számára. 

Az Esélyteremtési Főosztály munkatársai az EIP sikere érdekében folyamatosan egyeztetnek számos országos sportszövetséggel és sportegyesülettel azért, hogy ellátottaink minél több sporttevékenységben vehessenek részt. 

A teljes létszám

Ebben a folyamatban szoros együttműködésben dolgozik együtt a főosztály a Társadalmi Kapcsolatok Osztályával, amelynek eredményeképpen egy közös program keretein belül kétszáz fiatal ellátottunknak nyílt lehetősége arra, hogy az Újpesti Torna Egylet (UTE) sportkomplexumában önfeledten sportolhassanak egy napot. A rendezvényen az ország több pontjáról, összesen tizenkilenc intézmény képviselte magát, száznyolcvanhét fővel.

Atlétika – futás

2016. október 22-én az SZGYF munkatársai, valamint az UTE edzői és sportszervezői lelkes, és fáradtságot nem kímélő munkájának eredményeképpen atlétika és labdarúgás sportágakban tehették próbára magukat az I. SZGYF-UTE Sportviadal résztvevői. A jó hangulatú, vidám sporteseményen két csoportban mérték össze tudásukat a budapesti intézményekből érkező gyerekek. A fiatalabbak labdarúgó kupáját a Bólyai Gyermekotthoni Központ Hűvösvölgyi Gyermekotthona, míg az I. korcsoportos tornát a Károlyi István Gyermekközpont nyerte meg. 

Trakperger Árpád

Atlétikában pontgyűjtő verseny során dőlt el a helyezések sorsa, hiszen több sportágban kellett bizonyítani a gyerekeknek, akik ezt láthatóan nagyon élvezték. A kislabda hajításból, a hatvan és négyszáz méteres síkfutásból, valamint távolugrásból álló versenyt az I. korcsoportos lányok között Horváth Noémi Pálma, a II. korcsoportban pedig Tóth Emma nyerte. A 2003-2004-es születésű fiúk versenyében Csík Sándor, míg a 2005-2006-os korosztály küzdelmeiben Takács Péter bizonyult a legjobbnak. Kiemelendő, hogy az UTE részéről az együttműködés teljes ideje alatt kiemelt figyelmet és támogató hátteret kaptunk, ezúton is nagyon köszönjük a segítséget, többek között Trakperger Árpádnak és Őze Istvánnak.

A gyerekek beszámolói alapján óriási igény van az ilyen jellegű rendezvényekre, amelyek sorát a 2017-es évben folytatjuk, bevonva a folyamatba több budapesti és vidéki sportegyesületet.

Dechert Áron, kulturális és sportreferens
SZGYF Központ - Ellátotti és Gondozotti Programok Osztálya

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41