Dátum: 2023 március 23. (csütörtök) | Emőke

hírek

Ismét az UTE-ben edzett Sallói Dániel

Ismét az UTE-ben edzett Sallói Dániel

 

Nagy meglepetést keltett a visszatérésed! 

Egy hétig vagyok itt, mert most érettségizem, és a vizsgákra haza kellett jönnöm. Vasárnapig maradok, így a helyszínen szurkolhatok a csapattársaimnak a kupadöntőn. 

Milyen eredményt vársz? Hat góllal te is hozzájárultál a kupameneteléshez, így te is kupagyőztes lehetsz. 

Igen, nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a sorozatnak, és természetesen Újpest győzelmet várok a döntőben!  

Hogy érezted magad itt, most, az edzésen? 

Jó érzés volt visszatérni, újra UTE szerelést húzni, és edzeni a Tungsram pályán. Úgymond: kicsit nosztalgiáztam, hiszen Györök Tamás volt az edzőm hosszú időn át. Most, hogy ideérkeztem, Tamás körbevezetett, és őszintén mondva, csak ámultam és bámultam, látva a hatalmas fejlődést: új pályák, vadonatúj öltözők, konditerem, tiszta, rendezett környezet, orvosi szoba… Régen messze nem voltak ilyenek a körülmények. Mi még a leharcolt, megyeri úti műfüvön, és a földes Cérna pályán edzettünk. Jó ezt látni, hogy így fejlődik az UTE, és ilyen remek körülményeket teremt az egyesület a mai fiataloknak!

Tamáshoz mikori idők kötnek? 

U15-ben és U17-ben is az edzőm volt. Nagyon sokat segített nekem, a rúgótechnikámat kifejezetten tőle tanultam - kint maradt edzések után, és foglalkozott velem. Mai napig tartjuk a kapcsolatot, mindig érdeklődik irántam. Tavaly, amikor kint voltam Amerikában, hoztam  neki Sporting-os pólót, mert nagy szerepe van benne, hogy itt tartok. Most is felhívtam, hogy szeretnék mozogni egy kicsit, mert egy hét kihagyás túl hosszú lett volna.

Milyen volt az U19-es csapattal edzeni?

Örömmel fogadtak, remek játékosok, azt gondolom. Néztem az eredményeiket is, hogy elsők, és több góllal vernek mindenkit! Jó, összetartó csapatnak tartom őket. 

Milyen tapasztalatokat tudsz velünk megosztani? Milyen volt számodra ez az év, mit mondasz így a szezon vége felé?

Európában szezon vége van, de Amerikában év közepén tart csak a bajnokság.  Amikor tavaly májusban visszajöttem, az Újpest első csapatával kezdtem a felkészülést, és ott is ragadtam a keretben. Onnan kezdődött az álomtörténet: az első bajnokin, a Paks ellen, egyből kezdtem, alapember lettem, a szurkolók szerettek, és én is őket. Először úgy terveztük, hogy egy évet itthon játszom, leérettségizek, majd visszamegyek Amerikába, egyetemre, és ott folytatom. Azonban berobbantam az Nb1-be, így minden megváltozott. Vermes Péter, a Kansas City vezetőedzője figyelemmel kísérte a pályafutásomat, és januárban hívott, hogy leigazolna engem mint saját nevelésű játékost a Sporting-ba. Egy évet töltöttem az utánpótlásában, tehát az ottani szabályok szerint sajátnevelésűnek számítottam, ami kedvezőbb feltételeket jelentett a klubnak. Az Újpest FC-ben amatőr szerződésem volt. Az UTE vezetősége és az Újpest FC tulajdonosa nagyon korrekten álltak a szituációhoz, ezért úgy döntöttem: igent mondok az ajánlatra, és a Sporting Kansas Citybe igazoltam. Most Kansas Cityben, Missouriben élek, a felnőtt csapattal edzek, és a második csapatban játszom. Eddig öt meccsen két gólt lőttem, és két gólpasszt adtam. Az érettségi vizsgák és a várt kupagyőzelem után, vasárnap utazom vissza.

Milyen a profik élete?

Hihetetlen profizmus van az MLS-ben - a körülmények, az edzői TEAM felkészültsége, a futballisták körül. A játékosok nagy örömmel fogadtak, mert nagyon pozitívan állnak a magyarokhoz. Németh Krisztiánt – Némót - nagyon szeretik kint, így engem is, hogy magyar vagyok, hamar befogadtak. Jól sikerült a felkészülési időszak, így könnyen be tudtam illeszkedni. 

Milyen volt itthon játszani, és milyen odakint?

Nagyjából azonos szinten van a két bajnokság. Talán abban láttam a különbséget, hogy ott kicsit nagyobb az irama egy-egy mérkőzésnek, mint idehaza. 

Ott milyen poszton vagy? 

4-3-3-as rendszerben játszik a csapat, voltam már center és balszélső is. Ebben a felállási formában balszélről szeretek inkább játszani.

 

UTE Labdarúgó Akadémia/ Barbara Gabriella

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41