Dátum: 2019 május 25. (szombat) | Orbán

hírek

Futsal utánpótlás válogatott meghívót kapott Csóth Patrik

Labdarúgás szakosztály 2019-03-01 Megtekintések száma: 89

Futsal utánpótlás válogatott meghívót kapott az UTE Játékosa.

Csóh Patrik az UTE Labdarúgó Akadémia játékosa válogatott meghívót kapott! 
Patrik tehetségét bizonyítja, hogy fiatal kora ellenére már az Nb1-es Futsal bajnokságban is bemutatkozott!

A meghívóval és annak előzményeivel kapcsolatban Patrikot kérdeztük:

Mióta futsalozol?

2013-ban kezdtem a Limes SE- ben, 2015-től pedig az 1988 Déli FC-ben játszom, amely most a BME-BT FC Futsal utánpótlás csapata.

Miért választottad a labdarúgás mellett a futsalt?

Úgy gondolom, hogy az itt szerzett tapasztalatok és ismeretek sokat segítenek a nagypályás fociban is, illetve jól kiegészítik egymást. Sokat tanultam taktikai, játékelméleti téren, de technikailag és gondolkodásban is fejlődtem a futsal miatt.

Számodra miben más, egyáltalán más-e a két sportág?

A futsalban nagyobb hangsúly van a kis területen lévő pontos, gyors játékon és az első érintések minősége is kiemelten fontos. Sokkal hangsúlyosabbak a gyors labda nélküli mozgások, a taktikai fegyelmezettség és a passzok minősége.

Mit vársz a következő két válogatott mérkőzéstől?

Mindkettőn célunk a 3-3 pont megszerzése, szeretnénk, ha ez jó játékkal is párosulna. Továbbá fontos a megfelelő taktikai elemek még mélyebb elsajátítása a csapattal. A mérkőzéseken szeretném a maximumot nyújtani és mindent megtenni a csapat sikeréért. Bizonyítani akarok a szövetségi kapitánynak és a válogatott csapattársaimnak, illetve be akarok kerülni a válogatott idei U19-es Futsal Eb-re utazó keretébe.

Hogyan tudod összeegyeztetni a futsalt a labdarúgással?

Szerencsésnek érzem magam, mert az elmúlt években az UTE Labdarúgó Akadémia és a 1988 Déli FC szakmai stábja mindig támogatott és lehetőséget biztosított mindkét sportág együttes gyakorlására. Ez nyugodt, sportágak közötti feszültségektől mentes hátteret adott és csak az edzésmunkára kellett koncentrálnom. Ennek is nagy szerepe volt abban, hogy mindkét területen folyamatosan tudok fejlődni. De ez még csak a kezdet, mert rengeteget kell még tanulnom és dolgoznom ahhoz, hogy egyszer valóra válthassam az álmom. Ebben pedig mind a nagypályás labdarúgó, mind pedig a futsal edzések együttesen segítenek.

A Magyar Futsal U19-es válogatott 2019.03.03-06 között a Belga korosztályos csapat ellen lép pályára Csömörön az alábbi időpontokban, ahol a csapattársak és szakembereink a helyszínen szurkolnak majd:

• 2019.03.05.: 17:00 óra
• 2019.03.06.: 17:00 óra

Klubunk büszkén támogatja Patrik futsal sikereit!
Hajrá Magyarok! 
Hajrá UTE! 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41