Dátum: 2019 szeptember 23. (hétfő) | Tekla

hírek

Együtt emlékeztek a VVK-döntőre az Újpest és a Newcastle egykori játékosai - az M4Sport cikkét olvashatják

Labdarúgás szakosztály 2019-06-14 Megtekintések száma: 182

Budapesten együtt ünnepelték az 1969-es Vásárvárosok Kupája-döntő ötvenedik évfordulóját az Újpest és a győztes Newcastle United labdarúgócsapatának legendái.

A csütörtöki eseményen - amelyen a lila-fehér klub későbbi nagy egyéniségei is tiszteletüket tették - a részvevők pódiumbeszélgetésen elevenítették fel a fél évszázaddal ezelőtti finálét.

A főszervező Újpest 1885 Szurkolói Klub elnöke, Borsche Gábor elmondta az MTI-nek, hogy az angolok mind a kilenc élő játékosa eljött a budapesti ünnepségre, így Robert Moncur, a Szarkák akkori csapatkapitánya is. 

A legendás lila-fehér csapatot többek között Káposzta Benő, Nagy László, Dunai Ede, Dunai Antal, Noskó Ernő és Nyírő István képviselte. Az érdeklődők két részletben hallgathatták meg előbb az angol, majd a magyar csapat játékosainak élménybeszámolóit.

A rendezvény során Matthew Watson-Broughton angol újságíró bemutatta a The amazing journey (Döntősök) című angolul és magyarul is kiadott könyvét, amely a VVK-döntő eseményeit dolgozza fel.

Az 1969-es fináléban az angolok 6-2-es összesítéssel diadalmaskodtak, otthon 3-0-ra, Újpesten pedig 3-2-re nyertek, ez a klub legnagyobb nemzetközi sikere.

(forrás: https://www.m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2019/06/13/egyutt-emlekeztek-a-vvk-dontore-az-ujpest-es-a-newcastle-egykori-jatekosai?fbclid=IwAR3o7HVE9-x2hXX7d3P1BKvW00mZD43BORASPfj7teTTQXMrxg1eIB_Mt48fotó: m4sport, chroniclelive.co.uk)

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41