Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Bedő Roland Monacóban, világsztárok között

UTE játékos Monacóban, világsztárok között!

Bedő Roland, Akadémiánk U16-os játékosa ezen a héten az AS Monaco FC csapatánál mutathatja meg tudását.

A lehetőséget pedig egy korábbi francia világsztár, William Gallas biztosította számunkra.

Györök Tamás vezetőedző a helyszínről osztja meg velünk tapasztalatait:

"A játékosok is tisztában voltak vele, hogy magyar játékos érkezik ezen a héten hozzájuk. Roland a lehetőséget William Gallastól kapta, most rajta múlik, hogy bebizonyítsa, helye van hosszú távon a profi futballban. Bármerre mentünk Williammel, láttam, hogy mekkora tisztelet van a régi világsztárok iránt, két percenként fotózkodtak vele. Egyik alkalommal Lilian Thurammal is sikerült találkoznunk, akinek fia szintén az Akadémia növendéke."

"A monacói Akadémia az egyik legjobb Franciaországban, rengeteg világsztárt neveltek ki. Szembetűnő volt, hogy a játékosok kivétel nélkül extra képességűek, de a futballpályán kívül is komoly értékrendet képviselnek. A közösségi termek falán szegénységben élő, rászoruló gyermekek képei találhatóak, mellyel a játékosok szociális érzékenységét javítják, nem a Monacóban jellemző életstílus köszön vissza."

"A gyermekek a nap minden percét professzionális körülmények között tölthetik, mindenki azért dolgozik az Akadémián, hogy játékosaik a lehető legmagasabbra juthassanak. Nagyon bízom benne, hogy ezt a közeget egyszer itthon is sikerül megteremteni."

Bedő Roland is véleményezte a kint töltött napokat:

Mik a tapasztalatok az első napokról?

Kívülről és belülről is azt tapasztaltam, hogy gyorsabban gondolkodnak és ezáltal gyorsabban is játszanak. Mindenki nagyon komolyan veszi az edzés minden periódusát. Nagyon befogadóak és úgy viselkedtek velem, mintha már régóta itt játszanék. Ha nem értem a feladatot, rögtön jönnek és megmutatják, mit kell csinálnom.

Mi az, ami nagyon megfogott itt?

Az Akadémián folyamatos figyelem alatt vagyok és bárkivel találkozom (edző, orvos, kiszolgáló személyzet), mindig érdeklődnek, hogy vagyok és minden rendben van e. Nagyon szeretik a futballistákat.

További sok sikert kívánunk a következő napokra!

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41